Visir

Av Ansgar Ole Olsen (2018)

"Visir" på Tallodden på Kapp er ett av 5 kunstverk i en serie du kan finne rundt Mjøsa. Olsens skulpturer, Protese og Visir, bruker stein fra Mjøs-strendene til å vise skulpturelle uttrykk for reparasjon eller beskyttelse, uttrykk for forsøk på å overleve i en verden der produksjonen utgjør en fare for eller er direkte ødeleggende for omgivelsene. Steiner som ikke er endret av menneskelig aktivitet har fått et visir til beskyttelse, mens steiner som er endret, har fått en protese. Hans skulpturer er en del av "Mjøsa - et kunstprosjekt" og er plassert ved Mjøsa i Gjøvik, Lillehammer, Hamar, Eidsvoll og Østre Toten.

Ansgar Ole Olsen (f.1952) er fra Lyngen i Troms, men har bodd på Østre Toten i cirka 30 år. Han er blant annet udannet fra Statens håndverks- og kunstindustriskole.

Kunstverkene er beskyttet av opphavsrett og er gjengitt etter avtale med BONO (Billedkunst Opphavsrett i Norge). Verk kan ikke gjengis uten hjemmel i lov eller tillatelse fra rettighetshaver/BONO. Ønsker du å bruke kunstverk? Kontakt BONO for å få lisens - www.bono.no

Relaterte objekter